->Flash Version<-

This is the text version for blind people only, click on flash version to view the full site.

->Language Setup<-
 VENIBO BVBA

VENIBO BVBA is een middelgroot bedrijf dat gelegen is op de scheiding van West- en Oost vlaanderen. VENIBO BVBA geeft een werkterrein dat bijna gans vlaanderen bedekt.
Doordat VENIBO BVBA in de loop der jaren voor een steeds groter, meer uitgebreid en gespecialiseerd machinepark heeft gestaan, is ons werkterrein dan ook zeer uitgebreid. Het werkterrein dat ons bedrijf heeft is vooral toegespitst op het plaatsen van nieuwbouwprojecten, verbouwingsprojecten en de bijhorende omgevingswerken.
Door de jarenlange ervaring heeft VENIBO BVBA ook veelal de coördinatie van de werken in handen. VENIBO BVBA werkt samen met verschillende onderaannemers voor het afwerken van projecten. Deze onderaannemers zijn geselecteerd door hun ervaring en de vlotte samenwerking onderling. Voor de opdrachtgevers is dit ook een geruststelling. Er is maar één aannemer verantwoordelijk voor de goede opvolging en het vlotte verloop van hun projekten.

Doordat het bedrijf VENIBO BVBA een degelijke werkwijze gebruikt en een hoge graad van afwerking en kwaliteit heeft, is VENIBO BVBA EXCLUSIEF AANNEMER van de gekende binnenhuisdecorateur PIETER PORTERS van Antwerpen.
VENIBO BVBA
werkt ook samen met een binnenhuis architect, SIGISBERT ENGELBOSCH. Door deze samenwerking kunnen wij nog meer aan de wensen van de klanten voldoen.
Hierdoor kunnen wij allen samen een begeleiding aanbieden vanaf ontwerp, ruwbouw, technieken tot en met inrichting van de woning.
Doordat alle partners de hoogste eisen stellen op alle vlakken (van zowel produktkeuze, werkwijze en afwerking) is de kwalitiet van de werken van een nooit gezien niveau. 
De klanten zijn zeer tevreden met deze manier van werken. Het klanten bestand vergroot nog dagelijks met eigenaars die ook kiezen voor deze manier van samenwerken, met mensen die bij de beste in hun vak horen en oog hebben voor de kleine details. 

Voor het starten van een dia reeks met enkele van onze werken, kan U op de pijl drukken onderaan de volgende foto (de dia reeks start dan automatisch).

 NIEUWBOUWWERKEN

VENIBO is een bedrijf dat nieuwbouwprojekten realiseerd.
Deze werken gebeuren in onderling overleg met eigenaar en architect.
Bij het uitvoeren van al deze werken blijven wij er wel over waken dat de kwaliteit van de uitgevoerde werken conform aan de regels is.

Indien de foto,bijhorend bij een project, onderaan een pijltje heeft, bestaat deze foto uit een reeks van foto´s. Voor het bekijken van de reeks drukt men op het pijtje en start de dia reeks automatisch.
 

Een werf te Antwerpen

Volgend werk is het plaatsen van indelingsmuren in een nieuwbouw flat. In samenspraak met de bouwheer van de appartementsblok, een interieur architect en de eigenaar van de flat werd besloten om de muren te plaatsen in traditionele stenen en niet de gipsblokken die veelal werden bebruikt in appartementen. Hierdoor krijgen we een vrij stevige structuur en een goede geluidsdemping tussen de onderlinge kamers. Er werd ook naar gestreefd om een groot ruimte effect te verkrijgen in alle kamers. Hiervoor werd geopteerd voor schuifdeuren die de totale hoogte van de kamers zijn.

Hierna volgt een diareeks vanaf de aanvang van de werken, de tussentijdse vorderingen en het eindelijke resultaat.(klik op pijl, diareeks start automatisch)

Plaatsen van bijgebouwen aan woning

Op deze werf werd een bijgebouw geplaatst welk een gedeelte bestaat uit grill en eetplaats, een barhoek en een sanitair gedeelte voor bijhorend zwembad. Buiten werd een deel overdekt terras met zicht op zwembad. Rondom deze gebouwen en zwembad werd een terras aangelegd.
Op deze werf werd gekozen voor een rustieke materialen, oude eiken balken en eiken plafond. De buitensteen is een steen met een bijna identiek uitzicht aan de bestaande woning.

Hierna volgt een diareeks van het verloop van de werken. (klik op pijl, diareeks start automatisch)

WERF TE MACHELEN

Deze werf is een nieuwbouw van een woning met ondergronds magazijn.
De oppervlakte van het magazijn is ongeveer 280 m². De vrije hoogte van het magazijn is +/- 2,50 m en op bepaalde gedeeltes is deze 3,00 m. Er is een inrij poort van 2,75 m hoog en een breedte van 6,00 m voorzien.

Op dit magazijn komt een woning met bijhorende burelen. Deze woning word gebouwd met de nieuwste technieken op vlak van verwarmingen,elektriciteit en inrichting.

Hierna volgt een diavoorstelling van het verloop der werken. (klik op pijl, diareeks start automatisch)

 

Bouw van een meergezinswoning te Wakken.

Deze werf omvat het afbreken van een bestaande hoekwoning en terug opbouwen van een gebouw met 4 appartementen en bijhorende autostaanplaatsen. Het gebouw is ook voorzien van een lift.
Door het gebruik van de beste materialen en produkten, alsook de hoge kwaliteitsafwerking verkrijgen we een zeer hoge kwaliteit en afwerking van de appartementen. 
Het gebouw wordt geplaatst in traditioneel metselwerk en de afwerking van de balkons en omlijsting van de balkons is in een hoogwaardige houtsoort.
Dit gebouw voldoet nu reeds aan de nieuwste eisen inzake energie-prestatie normen. Zodoende verkrijgt men een gebouw dat zijn tijd ver vooruit is inzake hedendaagse eisen en normen van de wetgeving in België.

Na afbraak van het oude vervallen gebouw, werden funderingen gemaakt met een speciaal bekistingssysteem. Nadat alle afvoer- en toevoerbuizen zijn geplaatst werden de tussenliggende gedeeltes opgevuld met zand.
Hierdoor kunnen nu de funderingen en de vloerplaat in één maal gegoten worden. Hierdoor verkrijgen we een zeer sterk en samenhangend geheel.

De garage´s zijn volledig open ruimten. De bovenliggende bouw werd volledig gedragen door enkele betonkolommen (waaronder in de midden een ronde betonkolom) en zware metalen liggers. Bij het opgieten van de vloerplaten werden ook de overhangende balkondelen mede gegoten en dit om opnieuw een zeer sterk samenhangende vloerplaat te bekomen. 

Hieronder volgt een diareeks van de verloop van de werken. (klik op pijl, diareeks start automatisch)

 

Afbreken van bestaande loods en nieuwbouw van paardestallingen te Ellezelles.

Bij deze werf werd opnieuw gekozen voor een vervanging van een oud vervallen gebouw door hedendaagse materialen en technieken. Doch hier werd ook niet afgeweken van onze opvatting om alles te plaatsen met degelijk materiaal alsook om hiermede een perfecte afwerking te verkrijgen.

Het gebouw werd terug opgebouwd met een verzinkte metalen constructie. Hierin werd rondomrond een betonnen (en geisoleerde) plint  voorzien tot op een hoogte van ongeveer 1.8 meter boven vloerpas. Hoger werd alles verder geplaatst met een thermoblok van 19 cm dikte. De dakbedekking bestaat uit een sandwiche paneel met dakpanmotief. Later worden de muren rondom bekleed met een houten planchet, en dit om het landelijk uiterlijk opnieuw te verkrijgen.

Hieronder volgt een diareeks met verloop der werken (klik op pijl, diareeks start automatisch)

 VERBOUWINGSWERKEN

VENIBO BVBA doet ook veel verbouwingswerken en dit in samenwerking met verschillende onderaannemers.
De verbouwings werken kunnen van kleine tot heel grote werken gaan. Zoals het aanpassen van een trap binnenin een woning, het dichten van een raam of deur tot het verbouwen en renoveren van een volledige woning.

Indien de foto, bijhorend bij een project, onderaan een pijltje heeft, bestaat deze foto uit een reeks van foto´s. Voor het bekijken van de reeks drukt men op het pijltje en start de dia reeks automatisch.

Een werf in Ledeberg (Gent).

Deze werf omvat het afbreken van verschillende bijgebouwen en binnenmuren binnenin het hoofdgebouw.
Er is een volledige nieuw vloerplaat en afvoersysteem geplaatst. Waar nodig werden de bestaande muren geinjekteerd tegen opstijgend vocht. Er werden enkele nieuwe muren en valse wanden geplaatst alsook alle bestaande ramen en deuren werden vervangen. Alle elektriciteit en sanitair is vervangen. Er werd een nieuw onderdak en dak geplaatst en achteraf geisoleerd. Op de zolderverdieping werd een bijkomende kamer gemaakt en alle trappen naar de verdiepen werden verplaatst en vernieuwd. Alle verdiepen werden van een nieuwe laminaatparket voorzien. Het gelijkvloers kreeg een natuurstenen kerkvloer. Uiteindelijk werden alle gevels met een sierpleister bezet.
Hier kan men spreken van bijna een nieuwe woning op de plaats van een oude, niet meer aan de hedendaagse normen voldoende, woning. (klik op pijl, diareeks start automatisch)

Een werf te Geetbets:

Deze werf omvat het renoveren en herstellen van een bestaand kasteelgebouw. Alsook het aanpassen en verbouwen van naastliggende kelders en bijgebouwen.
Deze werf is een verbouwing in samenspraak met interieur architect Sigisbert Engelbosch. De verbouwingen worden in nauw overleg met de eigenaar, architect en aannemer volbracht. Hierdoor krijgen we terug opnieuw een kasteelgebouw aangepast aan de hedendaagse normen met de beste materialen en afwerkingen. Maar toch geeft men de werkwijze van bouwen en inrichten gerespecteerd van de jaren waarin het gebouw oorspronkelijk werd opgebouwd.

Zoals men kan zien op bijhorende fotoreeks, werden de bestaande buitenmuren van het hoofdgebouw voorzien van een ringbalk. Eens deze ringbalk volledig, werden de schoorstenen terug opgebouwd.
Vervolgens hebben we het dak deel per deel afgenomen met behulp van de torenkraan. Eens het dak afgenomen was, is er een nieuw dak gemaakt vertrekkend vanop de nieuwe gegoten ringbalk.
Hierbij steeds oplettend dat er geen regen op de onderliggende houten vloeren en balken kon komen.

Tijdens het verloop  van de werf, waren ook steeds meer verschillende aannemers bezig op de werf, soms meer dan 15 man tesamen. Daarvoor was veel onderling overleg nodig, om een vlotte samenwerking te verkrijgen tussen de aannemers.

Tijdens het vervangen van de dakconstructie werd ook een houten plafondroostering vervangen door staltonbalken en potten. Ook werden de bestaande muren verhoogd tot in de nok van de dakconstructie, dit komt vooral de stabiliteit van het gebouw ten goede.

Het naastliggende gebouw werd ook gedeeltelijk gesloopt en verbouwt tot een ontvangstruimte/feestzaal met bijhorende keuken en barruimte.

Ook kan men zien dat de bijgebouwen gelegen achteraan het park opnieuw werden opgeknapt  en hersteld, ook werden rondom dit gebouw de verharding terug aangelegd. De vroegere verharding was volledig overgroeid door plantenafval en ingespoelde aarde.

Bij deze werf mogen we zeker ook de hulp van de vader van de eigenaar niet vergeten. Samen met deze persoon was er een goede samenwerking en werden er door hem, veel voorbereidende werkzaamheden verricht. 

Deze werf kan opgevolgd worden door bijhorende diareeks. (klik op pijl, diareeks start automatisch) 

werf te Bootrmeerbeek

Deze werf omvat een alleenstaand herenhuis met bijhorende koetsgebouwen. Rondom dit herenhuis is een parkgedeelte van +/- 14.000 m². In het park bevindt zich ook een natuurlijke vijver en tussen de bomen bevindt zich ook nog een ijskelder. De ijskelder was een ruimte die in de vroegere tijden bestond uit een gemetselde ruimte met booggewelven tussen de bomen. Deze ruimte werd aan de buitenkant volledig aangevuld met aarde, dit bouwwerk lag ook volledig beschut van de zon door de talrijke bomen rondom. In de winter werd dan uit de vijver ijs gekapt, dit ijs werd in deze koele ruimte opgeborgen. Zo had men gedurende een gans stuk in de zomer, ijs ter beschikking.

Op deze werf word er opnieuw een deel van een woning en bijgebouwen verbouwd en hersteld. Deze verbouwing wordt gedaan samen met de eigenaar van het gebouw, zo kan ieder detail direct worden besproken samen met de eigenaar en de aannemer. Hierdoor krijgt men opnieuw een bijzonder hoog afgewerkte woning. Bij het strippen van de woning binnenin werd tijdens het verwijderen van behangpapier nog audentieke muurschilderingen gevonden. Omdat men vroeger nog niet over behangpapier beschikte werden de muren veelal beschilderd met taferelen of werden terugkerende prints geschilderd. Binnenin deze woning is ook een imposante traphal aanwezig voor de drie verschillende verdiepen optimaal met elkaar te verbinden.

In eerste fase werd begonnen met de woning. Bij het herstellen werd gekozen om zo veel mogelijk de woning in de oorsprongelijke staat te behouden. Waar houten constructies werden vervangen wegens houtrot, werden deze opnieuw geplaatst met inbegrip van de bijhorende afwerkingen.
In de tweede fase worden de bijhorende koetsgebouwen onder handen genomen. De bestaande bevloering hierin (kleiklinkers) wordt verwijderd, een nieuwe vloerplaat zal worden geplaatst. Hierop komen nieuwe leidingen en nutsvoorzieningen, nadien wordt de originele bevloering teruggeplaatst.

Deze werf kan opgevolgd worden via de diareeks (klik op pijl, diareeks start automatisch)

Werf te zolder

Op deze werf wordt de woning binnenin bijna volledig aangepast. Bestaande deuren en ramen worden verplaatst en/of aangepast. Alsook worden schoorstenen verplaatst en bijgemaakt. Als de werken gedaan zijn wordt een volledig nieuwe vloerplaat binnenin de woning gegoten. Eens de werken voorbij zal de woning binnenin bijna een volledig nieuw uitzicht hebben.

Deze werf kan opgevolgd worden met bijhorende diareeks. (klik op de pijl, diareeks start automatisch)

 TUIN INRICHTING

VENIBO BVBA verzorgt ook Uw tuininrichting.En dit kan gaan van het aanleggen van wandelpadjes, plaatsen van tuinhuisjes, zithoeken tot het aanleggen van zwem- en visvijvers.

Indien de foto, bijhorend bij een project, onderaan een pijltje heeft, be bestaat deze foto uit een reeks van foto´s. Voor het bekijken van de reeks drukt men op de pijl en start de dia reeks automatisch.

Een visvijver.

VENIBO BVBA geeft hier een vijver geplaatst bij een woning. De plaatsing van deze vijver is een speciaal project op zichzelf. Deze vijver werd geplaatst in een vrij natte ondergrond en op amper 80 cm van tegen de woning, hebben we al een diepte van 1.6 m. Deze vijver werd volledig uitgegraven en uitgewerkt met een zand-cement mengeling. Hierdoor vermijden we dat indien het waterniveau zakt, de ondergrond onder de rubberfolie zou verschuiven en de vorm van de folie niet meer past in de vorm van de vijver.
De vijver bestaat uit 3 verschillende niveau´s. In de eerste vijver zijn arduinen stapstenen geplaatst juist boven het waterniveau. Over een arduinen boordsteen loopt het water in de tweede vijver. In deze vijver ligt een oude molensteen in het midden, met een fontein en verlichting ingewerkt. Over een oude arduinen voederbak (met een breedte van 3 m) loopt het water gelijkmatig in de derde vijver. Hier is in het midden ook een molensteen geplaatst. De vijvers werden rondom afgewerkt met een oude arduinen boordsteen, deze stenen werden  aan de buitenkant terug ingewerkt in de bestaande tuin. Alle vijvers hebben een minimum diepte van 1.8 meter. In het totaal bevindt zich in de drie vijvers ongeveer 500.000 liter water.

Het plaatsen van hokken voor dieren in park

Hier werden oude schuilhokken van dieren vervangen door hokken in geisoleerde panelen. Ook werd onder de hokken een betonplaat voorzien en in elk hok een afvoerrooster voor afvalwater bij reiniging van deze hokken.
In elk hok is watervoorziening geplaatst. Deze hokken zijn afsluitbaar door een schuifdeur met een verluchtingsrooster in voorzien.


 

Het plaatsen van schuilhokken (geplaatst met uitgewassen betonpanelen)

In dit park is een betonnen sokkel gegoten. Op deze sokkel werd een metalen constructie geplaatst en rondom een uitgewassen betonplaat. Binnenin is er ook een verdeling gemaakt in betonmuren. Op het dak werd een geïsoleerde dakplaat met bijhorende hanggoot voorzien. Aan de achterkant werden schuifpoorten geplaatst.

Plaatsen van groenscherm op dak.

Bij deze werf werd een groenaanplanting voorzien op het dak van een gebouw. Hierdoor kregen de eigenaars vanuit de burelen een prachtig groenzicht.

plaatsen van een doorgang in een tuin door middel van rozenbogen

hierbij werd door middel van een houten constructie van bogen en palen een doorgang gemaakt die werd beplant met klimrozen. Eens volgroeid zal deze doorgang een oase van koelte en rust uitstralen.

Plaatsen van een speeltuig in tuin

In deze de tuin werd een groot speeltuig geplaatst zodat de kinderen er een uitgebreide speelhoek bijkregen.

 OPRITTEN EN TERRASSEN
 AFSLUITINGEN

VENIBO BVBA plaatst alle soorten afsluitingen. Dit kunnen zowel betonnen afsluitingen, als houten afsluitingen alsook gewone afsluitingen met geplastificeerde draad zijn.
Wij zijn degelijk uitgerust om alle soorten wensen van de klant i.v.m. afsluitingen en inplanting te voldoen.

Een betonnen afsluiting.

Deze afsluiting bestaat uit een betonnen kolom ingevuld met betonpanelen. De betonpalen zitten ongeveer 80 cm in een put gevuld met zand-cement. De afsluiting is afgewerkt een 2 meter hoog.

Afsluiting met een geplastificeerde draad.

Deze afsluiting is afgewerkt ongeveer 1.8 meter hoog. Onderaan is een betonplint geplaatst van 30 cm hoog. Op regelmatige afstand werden verstevigingsstaven geplaatst voor het nog meer versterken van de afsluiting, zodat loslopende parkdieren deze niet kunnen beschadigen en zo niet kunnen ontsnappen.

 VRAGEN EN REACTIES

Als je vragen hebt over bepaalde werken. Mail ons gerust op volgend adres ´info@venibo.be´

als je aanvragen hebt en/of voorstellen voor nieuwe projecten. Mail ons gerust op volgend adres ´info@venibo.be´

 

 JOB AANBIEDINGEN

Job aanbiedingen.

Wij hebben voor het ogenblik volgende vacatures openstaan.
Kom het bouwteam van BVBA VENIBO vervoegen, help samen met ons nieuwe uitdagingen aan te gaan.

METSELAARS
Ben je een bekwaam en correcte vakman en hou je van een nieuwe uitdaging. Dan hebben wij de oplossing. Werken in een jong en modern bedrijf. Werken met de beste vaklui in hun beroep. Veel afwisseling in werken en elke dag een nieuwe uitdaging aangaan.
Neem contact op via e-mail (info@venibo.be)

 

 LAATSTE UPDATE

 

 w e b d e s i g n   b y   d i v i n e d e s i g n